12 Temmuz 2023, 10:40 | #1 |
Günün Yemeği 12.07.2023
Karnabahar Kızartması Karnabahar Kızartması için Malzemeler 1 küçük karnabahar 1 su bardağı un 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış) 175 gr maden suyu Tuz 3 yemek kaşığı kapari Yarım limon 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz Kızartmak için Ayçiçeği yağı Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır Karnabaharı iri parçalara ayırın. Kaynamış suda 5 dakika haşlayın ve süzerek soğumaya bırakın. Yumurta sarıları, un, maden suyu ve tuzu bir kasede karıştırın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice çırpın ve unlu karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karnabaharları önce una sonra karışıma batırarak kızgın yağda 2-3 dakika kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Kıyılmış maydanoz, kapari ve limon suyunu karıştırıp karnabaharların üzerine serpiştirin. Karnabahar kızartmasını, makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. lezzet.com.tr
________________
: ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|