23 Haziran 2023, 19:05 | #1 |
Günün Yemeği 23.06.2023
Şıhıl Mahşi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler 1 kilogram kabak 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1 yemek kaşığı Domates Salçası 500 gram dana kıyma (orta yağlı) 1,5 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı Karabiber 1 çay kaşığı Al Pul Biber 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 avuç doğranmış maydanoz Salçalı Naneli Su İçin: 1 yemek kaşığı Domates Salçası 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı Kuru Nane Üzeri İçin: 1 su bardağı çırpılmış yoğurt 1 diş sarımsak (ezilmiş) Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır? Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın. Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun. Isıya dayanıklı kaba dizdiğiniz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun! yemek.com
________________
: ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|