18 Mayıs 2023, 22:07 | #1 |
18.05.2023 günün yemeği
ÇÖMLEK KEBABI
MALZEMELER 2 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut 600-700 g kuşbaşı et 2 kuru soğan 1 baş sarımsak 3 adet defne yaprağı 2 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı koruk soyu 1 çay kaşığı susam 1 çay kaşığı sumak ağzını kapamak için bir miktar hamur veya bez testi ÇÖMLEK KEBABI NASIL YAPILIR? 1.Akşamdan ısladığınız nohutları 15-20 dakika kadar orta ateşte haşlayın. 2.Soğan ve sarımsağı iri iri doğrayın. 3.Geniş bir kapta bütün malzemeleri birleştirip karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri çömleğin içine ara ara tereyağı koyarak doldurun. 4.Biraz hamur yoğurup testinin kapağına uygun şekilde açın ve yerleştirin. 5.Testinizi 180 derece fırında 75 dakika pişirin. 6.Hamurunu çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|