02 Nisan 2023, 18:17 | #1 |
02.04.2023 Günü Yemeği
Püreli Köfte ( Güveçte) Tarifi İçin Malzemeler
500 gr kıyma 1 adet soğan rendesi 3 yemek kaşığı galeta unu ( ufalanmış bayat ekmek tercihimdir) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 diş sarımsak ( isteğe bağlı) Püre için; 3 adet patates 1/2 (yarım) ( yarım) çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı su Sos için; 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su 2-3 yemek kaşığı rende kaşar peyniri Püreli Köfte ( Güveçte) Tarifi Nasıl Yapılır? Köfte için verilen tüm malzemeler ,kıyma, hamur gibi olana dek iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Patatesler soyulup dilimlenir üzerini hafif geçecek kadar su ilavesi yapılır. Tuz eklenerek iyice pişirilir. ↪️ Patatesi tel süzgeçten geçirmek ipek gibi bir kıvam almasını sağlıyor. Ancak ezebilir ya da blanderden gecirebilirsiniz. Süzgeçten geçirilmiş patates tuz, süt ve tereyağı ile harmanlanır. Sos tavasına ayçiçek yağı alınır,salça kavrulur. Üzerine bir fiske tuz ve su eklenir. Su azar azar eklenerek koyu sos kıvamı elde edilir. Dinlenen köfteler kızgın yağda kızartılır. Güveçlere püre ve sırasıyla köfteler pay edilir. Domates sos ilavesi yapılır. Kaşar peyniri eklenir. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fanlı 190 derecede pişirilir. Afiyet olsun 🥰. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|