11 Ocak 2023, 15:45 | #1 |
11.01.2023 Günün Yemeği
İskilip Usulü Keşkek Tarifi'nin Malzemeleri 1 yemek kasesi keşkek 250 gr et 1 adet küçük boy soğan 1 adet yeşil biber 1 adet domates Yarım yemek kaşığı salça Yarım yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağ Soğuk su (çömleğin büyüklüğüne göre değişir, benim çömleğim 11 su bardağı soğuk su aldı) İskilip Usulü Keşkek Tarifi'nin Yapılışı Öncelikle keşkek 2-3 kez iyice yıkanır ve çömleğin içine alınır. et 4 parçaya bölünerek çömleğe eklenir.Soğan, biber ve domates doğranarak çömleğe eklenir, salça, tereyağ, zeytinyağ da eklendikten sonra hiç karıştırmadan, çömlek dolana kadar soğuk su eklenir.Üzeri alüminyum folyo ile kaplanır ve kapağı kapatılır.Kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra en kısık ayara alınarak suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.Pişmesi ortalama 5 saat sürüyor, ama ben yine de her 2 saatte bir kontrol etmenizi tavsiye ederim.Burada önemli olan detay hiç bir şekilde keşkeği pişene kadar karıştırmamaktır. Ben keşkek piştikten sonra da 15 dakika üzerinin kızarması için fırına attım sizde isteğe bağlı olarak yapabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun. Alıntıdır..
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 ziyaretçi) | |
|
|