08 Ocak 2023, 17:30 | #1 |
08.01.2023 Günün Yemeği
Fırında Pratik Uskumru Tadında Patatesli Kolyoz Tarifi'nin Malzemeleri 5 büyük boy kolyoz 2 orta boy patates 10 kebaplık soğan Sosu için ; 3 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağ Yarım tatlı kaşığı kuru kekik Yarım tatlı kaşığı pulbiber Tuz Patatesi yağlamak için ; 2 yemek kaşığı zeytinyağ Fırında Pratik Uskumru Tadında Patatesli Kolyoz Tarifi'nin Yapılışı Balıkları yıkayıp iyice süzdürerek patatesleri soyup orta kalınlıkta halka halka doğruyoruz. Tepsinin içine patatesleri alarak yağlayıp tek sıra halinde diziyoruz. Sos malzemelerini bir kabın içinde karıştırıyoruz. Patates dilimlerinin üzerine balıkları ve soğanları yerleştirerek sosu her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla döküyoruz. 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Pişen balıklarımızı salata ve içecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun. Alıntıdır..
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|