08 Ocak 2023, 17:30
|
#1
|
|
08.01.2023 Günün Yemeği
Fırında Pratik Uskumru Tadında Patatesli Kolyoz Tarifi'nin Malzemeleri
5 büyük boy kolyoz
2 orta boy patates
10 kebaplık soğan
Sosu için ;
3 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım tatlı kaşığı kuru kekik
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Patatesi yağlamak için ;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Fırında Pratik Uskumru Tadında Patatesli Kolyoz Tarifi'nin Yapılışı
Balıkları yıkayıp iyice süzdürerek patatesleri soyup orta kalınlıkta halka halka doğruyoruz. Tepsinin içine patatesleri alarak yağlayıp tek sıra halinde diziyoruz.
Sos malzemelerini bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Patates dilimlerinin üzerine balıkları ve soğanları yerleştirerek sosu her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla döküyoruz.
180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Pişen balıklarımızı salata ve içecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Alıntıdır..
|
|
|