27 Aralık 2022, 15:30 | #1 |
Günün Yemeği
Havuçlu şehriyeli tavuk çorbası tarifi Malzemeler 2 adet kalçalı but 1 adet orta boy havuç(rendelenmiş) 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı un 1,5 litre su(tavuk suyuyla karışık da kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon suyu 5-6 dal maydanoz 2 adet defne yaprağı Tek başına ana yemek kadar doyurucu olacak bir çorbayla menümüzün açılışını yapıyoruz. Kış aylarında sofraya sıcacık bir başlangıç yapmak isteyenler için en şifa dolu seçeneklerden o. Nasıl Yapılır? Butları tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ilavesi yapın. Defne yaprağını da ekleyip haşlayın. Haşlanan tavukları tiftikleyin. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp içine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin ve sotelemeye başlayın. Üzerine rendelenmiş havuçları da ilave edip pişirmeye devam edin. Üzerine unu ekleyip kavurun ve tavuk suyunu da azar azar, sürekli karıştırarak ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ve çorbanız kaynamaya başlayınca içine tel şehriyeyi de ekleyin. Ara ara karıştırarak şehriyelerin yumuşamasını bekleyin. Şehriyeler yumuşayın ca tiftiklediğiniz tavukları ve baharatları da ilave edip bir taşım kaynatın. Limon suyu ve maydanozu ekleyip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
________________
Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|