IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By NazLii
  • 1 Post By ESinti

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2022, 19:14   #1
Standart 12.06.2022 Günün Yemeği



Şıhıl Mahşi (Antakya) Tarifi'nin Malzemeleri
10 adet küçük kabak
Sıvı yağ (kızartmak için)

İç Harcı İçin;

150 gr orta yağlı kıyma et
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1/2 (yarım) su bardağı çam fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz (bir tutam)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı zahter (kekik)

Pişirme Sosu İçin;

1 limonun suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı kaynamış su

Üzeri İçin;

2 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Şıhıl Mahşi (Antakya) Tarifi'nin Yapılışı
Bir diş sarımsağı iyice ezin yoğurtla karıştırın biraz tuz ekleyin ve buzdolabına kaldırın.
Kıymayı tencereye alın ve pişirmeye başlayın.
Suyunu çekmeye yakın, tam kurumadan ince doğradığınız bir soğanı ekleyin karıştırıp kapağını soğanlar yumuşayana kadar kapatın.
Ardından nohut, salça ve baharatları ve tuzunu ekleyin ve hepsi iyice karışınca ocaktan alın.
İnce kıydığınız maydanozları ekleyin.
Bir tavada 2 kaşık tereyağı ile çam fıstıklarını kavurun. Kavrulmuş fıstıkları da harca ekleyin.
Kabakları çok ince olmayacak şekilde oyun, oyacağın arka kısmı veya tırtırlı bir bıçak ile kabakların dışına şekil verin.
Oyduktan sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve az tuz ile tuzlayın.
Kızdırdığınız yağda arkalı önlü çok kızarmayacak şekilde kızartın.
Ardından kağıt havlu üzerinde fazla yağını bırakmasını sağlayın.
Kabaklar soğuyunca içlerini kıyma harcı ile iyice doldurun.
Ağızlarını kabak veya patatesle kapatın.
Bir tencere veya tavaya dizin.
Pişirme sosu için; bir diş sarımsağı iyice ezin, salça ve limon ile karıştırın.
Üzerine 1,5 su bardağı kaynamış su ekleyin, biraz tuz katın ve bu sosu kabakların üzerine gezdirin.
15 dk ocakta kapağını örterek pişirin.
İsteğe bağlı borcama dizip, fırında da pişirebilirsiniz.
Son olarak pişen kabakları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.Afiyet olsun..
Alıntıdır..
ESinti bunu beğendi.
________________


 
Alt 12 Haziran 2022, 20:39   #2
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mmm.. Miss görünüyor olsa da yesem

NazLii bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:48.