IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By VelevKi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2021, 21:00   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 20 Temmuz 2021 Günün Yemeği

Sade Kavurma

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sade Kavurma Tarifi

Malzemeler
500 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su

Püf Noktası
Eğer etlerin suyu az geliyorsa ekleyeceğiniz sıcak su seviyesini arttırabilirsiniz. Ayrıca sade kavurma olduğu için fazla baharat kullanmadık. Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini arttırabilirsiniz.

Pişirme Önerisi
Ocağın etler kavrulurken yüksek daha sonra kısık ateşte olmasına dikkat edin.

Nasıl Yapılır?
Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.

Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.

Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.

Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.

Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Alıntıdır.
Ozi ve PuSLu bunu beğendiler.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:13.