IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2022, 11:03   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ✨21.05.2022 Günün Yemeği✨

Güveçte Et Sote



Malzemeler
•Yarım kg kuşbaşı et
•1 adet yeşil biber
•1 adet domates
•Yarım tatlı kaşığı salça
•1 adet kuru soğan
•Kekik
•Kırmızı pul biber
•Karabiber
•Tuz

Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti düdüklü tencereye alalım.
Üzerine etleri geçecek şekilde su ilavesi yapalım ve 10 dakika haşlayalım.
Tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökelim ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi 2-3 dakika kavuralım.
Üzerine kuşbaşı haşlanmış eti ilave edelim.
Üzerine kapak kapatıp 5 dakika kavuralım.
Doğranmış domatesi ve salçayı ilave ederek, baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
Güveçlerin içerisine sotelemiş olduğumuz etleri paylaştıralım.
Haşlanmış etten kalan et suyundan biraz üzerlerine dökelim.
200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun…

________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:21.