IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By VelevKi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2021, 19:24   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 16 Temmuz 2021 Günün Yemeği

Peynirli Ravioli


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Peynirli Ravioli Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:


3 yumurta
2.5 su bardağı un
1-2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tuz

İç malzeme:

200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Sos için:

1 kâse kiraz domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Tuz
Fesleğen

Peynirli Ravioli Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurtaları ekleyin.
Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletin.
Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup dilimleyin.
Zeytinyağını bir tavaya alın. Sarımsakları ilave edip soteleyin. Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
Zemine un serpin. Hamuru merdane ile biraz açıp mantı hamuru kalınlığına gelene kadar da oklava ile açın. Peyniri ufalayın.
Maydanozu kıyıp peynirle harmanlayın. Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar alıp hamurun yarısına aralıklarla yerleştirin.
Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın.
Hamur kesici ile enine ve boyuna keserek kareler elde edin. Bir tencerede bol suyu kaynatıp tuz ve az sıvıyağ ekleyin.
Hamurları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayın. Kevgirle alıp servis tabaklarına paylaştırın.
Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır
Ozi ve ESinti bunu beğendiler.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:41.