IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By NazLii

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2022, 12:03   #1
Standart 11.04.2022 Günün Yemeği



Perde Pilavı Tarifi
Malzemeleri
Perde Pilavının iç pilavı için:

3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk budu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 g çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Karabiber, tuz
Perde Pilavının Hamuru için:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım.
Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.
Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.
Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.
Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.
Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.
İçine pilavı boşaltın.
Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.
200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım.
Alıntıdır..
Jayus ve Er`Adam bunu beğendiler.
________________


 
Alt 11 Nisan 2022, 12:48   #2
GALATASARAY
Er`Adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Olsada yesek

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:26.