IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2022, 03:52   #1
Standart 28.01.2022 Günün Yemeği



KABAK YEMEĞİ

Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
5 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy domates
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
1/2 demet dereotu


Kabak Yemeği Tarifinin Püf Noktası
Yemeği sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek hazırlığında kullanmayın. Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte mücver hazırlığında kullanabilirsiniz.Arzuya göre kabakları yarım ay şeklinde doğrayın. Tencereye tek sıra halinde dizip pişirin.


Kabak Yemeği Tarifinin Pişirme Önerisi
Salça yerine mevsiminde ve sulu rendelenmiş bol domates kullanmayı tercih edebilirsiniz.Pirinç yerine bulgur kullanabilir arzuya göre sade olarak da pişirebilirsiniz.


Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
1 adet büyük boy soyulmuş ve küp soğranmış domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber,2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın.
Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

Alıntı: Yemek.com
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:50.