21 Ocak 2022, 09:31 | #1 |
21.01.2022 Günün Yemeği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fırında Patatesli Tavuk Malzemeler 6 adet tavuk kalça (parçalanmış, üst kemiği alınmış) 2 adet orta boy patates 1 adet büyük boy domates 1 adet biber Sosu için 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası 2 diş rendelenmiş sarımsak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1,5 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Çok az miktarda su da ekleyin. Tavukları bir borcama ya da ısıya dayanıklı fırın kabına dizin. Ardından üzerine sosu gezdirin. Sosla beraber 20 dakika kadar marine olması için dinlendirin. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden diğer aşamaya geçebilirsiniz. Patatesleri dilediğiniz boyutlarda doğrayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla birlikte karıştırın. Tavukların üzerilerini tam kapatmayacak şekilde patateslerinizi dizin. Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin. Üzerine biraz tuz da ilave edin. Kenarından çok hafif su verin. Borcamın üzeri açık bir şekilde 190 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun! |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|