IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2022, 08:53   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 11.01.2022 Günün Yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Saray Mutfağını Eve Taşır

Piliç Topkapı Tarifi

1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı kuş üzümü
(ılık suda bekletilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
4 adet kemiksiz tavuk but
1,5 su bardağı salçalı su


Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?

Soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurun.
Kuru üzümü, kuş üzümünü ve baharatları ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde pilavı pişmeye bırakın.
Suyunu çeken pilavı karıştırarak havalandırın ve ocaktan alın.
Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde tezgaha serin. İç pilavı kaşıkla ortasına alın, dolma sarar gibi sarın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde borcama yerleştirin.
Salçalı su hazırlayın ve tavukların üzerine gezdirin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.


Afiyet olsun!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:17.