IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2022, 01:54   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 05.01.2022 Günün Yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kömbe


KÖMBE TARİFİ

MALZEMELER


1 + 1/5 su bardağı sıvı yağ
4,5 + 1/2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt


YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine unu, 1 su bardağı sıvı yağ, süt, yoğurt, maya, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri koyun, çırpıcı ile güzelce karıştırın.

4,5 su bardağı unu sıvı karışımın üzerine eleyin. Kenarlardan ortaya doğru elinizle alarak hamuru yoğurun. Yumuşak kıvamda olması gereken hamur o kıvama gelmediyse kalan yarım bardak unu azar azar eleyerek ekleyin.

Hazırlanan hamuru üç parçaya bölerek, ilkini tezgahın üzerinde elinizle açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız parçanın üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. İkinci parçayı birincinin üzerine açın ve üzerine yine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Son parçayı da aynı şekilde açın.

Hamuru zarf şeklinde katlayın. Bunun için dört kenardan katlayarak ortaya getirin. Zarf şeklindeki hamuru 30 cm. çapındaki yuvarlak fırın tepsisine elinizle yayın.

Hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra bıçakla fazla derin olmayacak şekilde dilimleyin.

Bir kasenin içerisinde yumurtaları çırpın. Yoğurt ve susamı ekleyerek karıştırın. Bu sosu fırça yardımıyla hamurun üzerine eşit şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:58.