IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Aralık 2021, 10:53   #1
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 19.12.2021 Günün Yemeği

Tereyağlı Limon Soslu: Mezgit Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Lezzetli, sıkı ve beyaz eti nedeniyle tavuk etine benzetilen fileto mezgit dilimlerini tereyağında kızarttıktan sonra ona çok yakışacağını düşündüğümüz limon suyu ve baharatlarla çeşnilendirdik

Mezgit Tarifi İçin Malzemeler

3
dilim
fileto mezgit balığı
3
yemek kaşığı
tereyağı
1
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
adet
taze sıkılmış limon suyu
1
adet
rendelenmiş limon kabuğu
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
1
tatlı kaşığı
kuru fesleğen


Mezgit Tarifi Nasıl Yapılır?

Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız, derisi üzerinde duran fileto mezgit parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberin yarısıyla çeşnilendirin.
Tereyağının yarısını zeytinyağı ilavesiyle birlikte ızgara izli döküm tavada kızdırın.
Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz mezgit dilimlerini arkalı önlü hafif bir renk alana kadar kızartın.
Yüksek ateşte ve kısa sürede pişen balıkları, geniş bir servis tabağına alın.
Tereyağının kalanı, taze sıkılmış limon suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kuru fesleğeni kızartma tavasına alın. Rendelenmiş limon kabuklarını kattığınız sos karışımını 2 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz balıkları yeniden kızartma tavasına alıp, sosla parlaklık ve lezzet kazanmalarını sağlayın.
Tereyağlı ve limon sulu sosuyla buluşan mezgitleri, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:22.