IRCForumu.ORG   reklamalanı
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2021, 16:56   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 18 Kasım 2021 günün yemeği


Beyti Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri
2 adet yufka


Sosu İçin;

340 g Tat Domates Rendesi
2 yemek kaşığı SEK tereyağı
Karabiber,toz kırmızı biber
Tuz


Köftesi İçin;

400 g kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
Karabiber,pul biber
Tuz


Servis İçin;
SEK Yoğurt

Beyti Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Köftesi için;

kıyma,yumurta,rendelenmiş soğan ve sarımsak,yarım çay bardağı galeta unu,karabiber,pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım.
Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
Köftelerimizi fırından aldıktan sonra bir adet yufkamızı tezgaha alarak ikiye bölelim.
Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.
Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım.
Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı verev şeklinde dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.
Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim.
185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.


Sosu için;

küçük bir tavada tereyağını eritelim.
Üzerine domates rendesi boşaltarak baharatları ve tuzu ilave edip,karıştıralım.
3-4 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Servis tabağına köftelerimizi alalım.
Üzerine domates sosundan gezdirelim.
Yoğurt ile servis edelim.


Afiyet olsun
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:29.