IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2021, 16:29   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 3 Kasım Günün yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bizim oralarda (Merzifon) bayram sabahlarında keşkek yemek adettir. Arife günlerinde her mahallede mutlaka bir kaç evde bulunan odun fırınları yakılır ve mahalle halkı yardımlaşarak önce herkes için ev ekmeği yapılır (bayramda fırınlarda ekmek çıkmaz) daha sonra herkes keşkek çömleğini hazırlar ve sabaha kadar pişmesi için fırına koyup, fırının kapağı kapatılır. Sabah genellikle bayram namazından dönen erkekler tarafından fırından alınarak eve getirilir ve tüm aile hep birlikte yer.. Şimdi size annemden aldığım Merzifon usulü keşkek tarifini yazıyorum..
Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

1kg aşurelik bütün buğday
1 su bardağı nohut
800g et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)
tuz
sosu için;
tereyağı
salça

Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?

Çömleğin en altına eti yerleştirin.
Üzerine yıkamış olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin.
Hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin.
Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir.
Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir (tavuk koymuşsanız kemiklerini almayı unutmayın )
Tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır. (Aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz kısık ateşte 2 saatte pişer)


Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:43.