01 Kasım 2021, 02:33 | #1 |
1 Kasım günün Yemeği perde pilavı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Biraz uğraştırıcı olsa da her şeye değer dedirten perde pilavı tarifini daha önce denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Tavuk suyu ile pişen pilavı, üzerindeki bademli hamuru ile var mı daha güzeli? Sürekli yemek isteyeceğiniz, herkesin hayran kalacağı bir pilav tarifi. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yerken iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Perde pilavında ki her malzemenin ayrı bir simgesinin olduğu söylenir. Genellikle düğün yemeği olarak yapılan perde pilavında ki pirinçlerin bolluk ve bereketi, karabiberin acı günleri, kuş üzümünün tatlı günleri, bademin erkek evladı, fıstığın kız evladı ve üzerindeki hamurunda ev içerisindeki sırların aile içerisinde kalması gerektiğini vurguladığı söylenir. Perde pilavı hikayesini öğrendik. Sıra geldi perde pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmeye.Tarifi denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Perde Pilavının iç pilavı için: 3 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı 2 adet tavuk budu yarım kahve fincanı kuş üzümü 200 g çiğ badem 1 kahve fincanı dolmalık fıstık karabiber, tuz Perde Pilavının Hamuru için: 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt yarım su bardağı zeytinyağı tuz aldığı kadar un Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Perde pilavı yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım. Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım. Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın. Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin. İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın. Not: Perde pilavının görünüşünü güzelleştirmek için hamuru sermeden önce kabın tabanına badem sıraladım. Alıntı |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|