27 Ekim 2021, 11:31 | #1 |
27 Ekim Günün Yemegi
Beyran Çorbası Tarifi
Malzemeler 1 kg kuzu gerdan, 3/4 su bardağı pirinç, 1 yemek kaşığı iç yağ, 1 yemek kaşığı acı pul biber, 1 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 3 diş sarımsak, 2 lt oda sıcaklığında su, Hazırlanışı Gerdanı yıkayıp düdüklü tencereye alın, Suyu ve soyduğunuz sarımsakları ekleyip kapağını kapatın ve düdüklü tencerenizin pişirme süresine göre yumuşayana kadar pişirin, Ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin, Haşlanan gerdanı tencereden alıp suyu süzün ve bir kenara alın, Gerdanın etlerini didikleyerek ayırın, İç yağı bir tencerenin dibine sürün, Üzerine toz biber ve pul biberi serpin, Pirinçleri ve etleri koyun, Ocağa alıp harlı ateşte cızırdayana kadar ısıtın, Kenara ayırdığınız et suyunu ekleyip karıştırın, Damak zevkinize göre tuz ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alinti
________________
Sükunet en güzel huzudur. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|