29 Eylül 2021, 16:02 | #1 |
29 Eylül 2021 Günün Yemeği
Tavuklu Karnıyarık Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 6 adet patlıcan 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 2 adet domates Yarım demet maydanoz 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, pulbiber, kekik Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun. Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun. Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Alıntıdır.
________________
❤ B ❤ |
|
|
29 Eylül 2021, 17:04 | #2 |
İlginçmiş. Kiymalisini tercih ederim.
________________
|
|
|
29 Eylül 2021, 17:08 | #3 |
İçini yer dışını atarım )
|
|
|
29 Eylül 2021, 18:56 | #4 |
________________
Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|