IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2021, 23:31   #1
Far From The World..
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 20 Eylül 2021 Günün Yemeği

Panga Balığı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Panga Balığı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet panga filetosu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase ayıklanmış siyah zeytin
2 yemek kaşığı kapari turşusu
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı hardal
1-2 yemek kaşığı sek beyaz şarap
1 adet portakal suyu
Tuz
Karabiber

Salata Alt Tabanı İçin:

Marul yaprağı
Turp
Kiraz
Domates
Roka yaprağı
Dilim salatalık
Yeşil elma
Portakal dilimi
Ceviz

Panga Balığı Nasıl Yapılır?
Panga balık filetosu için zeytinyağı, hardal, sek beyaz şarap, portakal suyu, tuz ve karabiber derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
Doğrama tahtasında ince bir şekilde doğramış olduğumuz maydanozları kaparilerimiz ile birlikte karışıma alalım.
İçerisine panga filetolarımızı atıp balığımızı harmanladıktan sonra yarım saat kadar ağzı kapalı bir biçimde oda sıcaklı ısısında bekletelim.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsilerimize balıklarımızı dizelim. 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar kontrollü bir biçimde pişirelim.
Servis tabağımıza almadan önce güzel bir şekilde ayıklayıp yıkadığımız marul ve roka yaprağını, ince dilimlediğimiz salatalığı, ortadan ikiye böldüğümüz kiraz domatesleri, turp, yeşil elma ve portakal dilimini, cevizimizi koyalım.

Üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirdikten sonra panga filetolarını da alarak servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.
Alıntıdır.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:31.