IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2023, 14:54   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Eriyen kar suları ve yağmur Doğu’daki nehirlerin debisini yükseltti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış mevsiminin kurak geçmesi ve yeterli yağışın olmaması nedeniyle debisi düşen nehirlerde, baharla birlikte karların erimeye başlaması ile su seviyesi, yeniden yükselmeye başladı.



Bahar ayında Doğu’da dereler, nehirler coşkun akmaya başladı.

Erzurum Dumlu Dağı’ndan doğan, Erzincan’dan geçerek Murat Nehri'yle birleşip Fırat Nehri’ni oluşturan Karasu Nehri'nin artan su seviyesi, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Kurak geçen kış mevsiminde su debisinin düşmesiyle ortaya çıkan nehir yatağındaki adacıklar da yeniden sular altında kalmaya başladı.

Barajlar doldu

Doğu Anadolu’daki arazilere can veren nehirlerin artan su seviyesi barajları da doldurdu.

Ağrı Diyadin’den kaynayan Murat Nehri ve Erzurum Dumludağ’da kaynayan Karasu Nehri, Erzincan’dan sonra Elazığ il sınırlarında birleşerek Fırat Nehri’ni oluşturuyor.

Fırat Nehri Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa il sınırını belirledikten sonra Suriye, daha sonra Irak topraklarına akarak Irak’ta denize uzak olmayan bir noktada Dicle Nehri ile birleşip Şatt’ül-Arab’ı oluştup Basra Körfezi’ne dökülüyor.



Karların erimesiyle Erzincan’daki barajlarda doluluk oranı arttı

Havaların iyice ısınmasıyla doğanın yeşerdiği Erzincan’da dağlarının yüksek kesimlerindeki karın erimesi ve yağmur yağışıyla beraber barajların doluluk oranı arttı.

Erzincan Barajı yüzde 65, Tercan Barajı da yüzde 60 su doluluk seviyesine ulaştı. Tarımın yaygın olduğu Erzincan’da barajlardaki su seviyesinin artması çiftçiyi mutlu etti.

Çiftçi mutlu oldu

Konuyla ilgili Devlet Su İşleri’nden alınan bilgiye göre, Erzincan’ın en büyük su kaynaklarından olan Erzincan Barajı'nda doluluk oranının yüzde 65, Tercan Barajı'nda yüzde 60 seviyesine ulaştığı, mayısın ortalarına doğru bahar yağışları ile barajların yeterli kapasiteye ulaşacağının öngörüldüğü belirtildi.





Ensonhaber
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:04.