IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2023, 10:49   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Biri öldürdü, biri yaşattı!

Biri öldürdü, biri yaşattı! İşte iki depremden hasarsız çıkan binanın sırrı


Kahramanmaraş merkezde nadir sağlam kalan binalardan biri inşaatın her aşamasını yöneten bir pazarcının. Çöken Penta Park sitesiyse müteahhidine de mezar oldu.

Kahramanmaraş’ta onlarca insanın hayatını kaybettiği Penta Park-1 sitesinin fazla kat yüzünden yıkıldığı öne sürüldü. Sitenin müteahhitlerinden Hasan A. da kendi yaptığı sitenin enkazında kalarak yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından binlerce bina yıkılırken, binlerce insan yaşamını yitirdi. Depremde yerle bir olan binalardan biri de “yaşam alanı” olarak satışa sunulan 5 bloklu Penta Park-1 sitesi. Fazla kat nedeniyle yıkıldığı öne sürülen sitenin müteahhitlerden biri olan Hasan A. kendi yaptığı sitenin enkazında kalarak yaşamını yitirdi.

Beş bloktan oluşan Penta Park-1 sitesinde depremin etkisiyle 1. ve 3. bloklar yıkılırken, sitede toplam 102 dairenin bulunduğu öğrenildi. Arama kurtarma çalışmalarına Penta Park-1 bloğunun apartman görevlisi Mehmet Çınarlıdere’nin kardeşi de katıldı.


Mehmet Çınarlıdere’nin eşi ve çocuğunun enkaz altında can verdiğini belirten kardeşi İsmail Çınarlıdere, yıkılan 2 bloktan birinin zemininde otopark, diğerinde de işyerleri bulunduğuna ve yıkılan blokların diğerlerinden 2 kat daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Sitenin ayakta kalan iki bloğu hakkında da ağır hasarlı olması nedeniyle yıkım kararı verildiği öğrenildi.


KENDİ MEZARINI YAPMIŞ

Penta Park-1 sitesinin müteahhitlerinden biri olan Hasan A., yaşanan depremde kendi yaptığı sitenin çökmesiyle enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.



Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:40.