IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2024, 03:21   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 7 yaşındaki Miraç'ı ezerek ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis beraat etti

7 yaşındaki Miraç'ı ezerek ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis beraat etti



Şırnak'ta 7 yaşındaki Miraç Miroğlu'nu ezerek ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Metin Kiraz beraat etti.

Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi’ndeki evlerinin bulunduğu sokakta 3 Eylül 2021 akşamı bisiklet süren 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’na çarparak ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Metin Kiraz beraat etti.


İdil Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle öldürme' suçlamasıyla görülen davanın 7. duruşması dün yapıldı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddederek sanık polis Metin Kiraz hakkında beraat kararı verdi.

KUSURLU OLAN MİRAÇ'MIŞ

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) aktardığına göre dava dosyasına eklenen Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunda herhangi bir hız tespiti yapılmaksızın aracın yavaş gittiği, Miraç Miroğlu’nun kusurlu olduğu, sanık polis Metin Kiraz’ın ise kusursuz olduğuna yer verildi.

Kararı MA'ya değerlendiren Miroğlu’nun babası Salih Miroğlu, sanık polisin ceza alması için mücadele edeceklerini vurguladı. Baba, karar duruşmasına işaret ederek, "Sanık polisin avukatı, ‘Miraç’ın anayola çıkması sonucunda araç çarptı’ dedi. Ama Miraç’a, evin önündeki sokakta araç çarptığını herkes biliyor. Olayın görüntüsü var ve bütün mahalle de şahittir. Verilen bu kararı kabul etmiyorum. Sonuna kadar itiraz edeceğiz. Bizim gözümüz tazminatta değildir, failin en ağır şekilde cezalandırılmasındadır. Bizim tek amacımız fail polisin en ağır şekilde cezalandırılmasıdır” diye konuştu.

‘BERAAT KARARINDAN CESARET ALIYORLAR’

"Adalet nerede? Adalet olsaydı bu karar çıkmazdı" diyen baba Miroğlu, şunları söyledi:

"Ben bir trafik kazası yapsam, bir çocuğa çarpsam ve ailesi davacı olsa 20 yıldan fazla hapis cezası alırım. Bu kabul edilir bir şey değildir. Ben bir polise veya herhangi bir yurttaş bir polise çarpsaydı müebbet hapis cezası alırdı. Bu karar bu tarz olaylara davetiye çıkartıyor. Başka bir kentte, mahallede veya sokakta bir polis bir çocuğa çarpsa demek ki beraat alacak. Bu beraat kararlarında cesaret alırlar."

kaynak Birgün güncel haber
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:50.