IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By [C}e{Y]

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2024, 10:03   #1
Edi
Süper Moderatör
Edi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (3) 8 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi mahkeme salonunu karıştırdı

8 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi mahkeme salonunu karıştırdı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Afyonkarahisar'da 22 Temmuz 2023'te yaşanan, 8 kişinin hayatını kaybetmesine ve 12 kişinin yaralanmasına neden olan kazanın ilk duruşmasında aracı kullanmak için gerekli ehliyete sahip olmayan sürücünün ehliyet için yaşını büyüttürdüğünü itiraf etmesi salonu karıştırdı.
Afyonkarahisar'da 8 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kazada servis aracını kullanan sürücü Berat K. ilk savunmasında; kusurlu olduğunu, yaşını büyüttürdüğünü, B sınıfı sürücü belgesi sertifikasının bulunduğunu ancak ehliyete dönüştürmediğini söyleyerek "Tahliyemi istiyorum, çok pişmanım. Keşke kaza meydana gelmeseydi. Tek amacım sadece para kazanmaktı." dedi.

22 Temmuz 2023'te yaşanan yaşanan kazayla ilgili Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Kazaya neden olan sürücü Berat K. "Minibüs 2005 model olunca fazla da hız yapmıyordu. Hızımı hatırlamıyorum. Olay günü kesinlikle alkol, ilaç ve uyuşturucu madde kullanmadım. Kusurluyum" sözleriyle kendini savundu.

"MİNİBÜS 2005 MODEL OLUNCA FAZLA HIZ YAPMIYORDU"
İddianamenin özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık Berat K, resmiyette ağabeyinin üzerine kayıtlı minibüsle işçi taşımacılığı yaptığını söyledi. Berat K, savunmasında, "Aracı ben kullanıyorum. İşçi çavuşu Şöhret A. ile işçileri beraber topluyoruz. Kaza sırasında minibüste 20 işçi vardı. Araç şoför dahil 15 kişiliktir. Kalan 6 kişi, araçtaki taburelere oturmuştu. Hızımı hatırlamıyorum. Minibüs 2005 model olunca fazla da hız yapmıyordu. Olay günü kesinlikle alkol, ilaç ve uyuşturucu madde kullanmadım. Kaza anını travma geçirdiğim için hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Kusurluyum" ifadelerine yer verdi.

SALON BİR ANDA KARIŞTI
Berat K, ehliyet konusunda yaşını büyüttürdüğünü, B sınıfı sürücü belgesi sertifikasının bulunduğunu ancak ehliyete dönüştürmediğini belirterek, "Daha önce işçi taşımadım" dedi. Bunun üzerine, kazada ölenlerin yakınları ve yaralananlar tepki gösterdi. Heyet, bazı müşteki yakınlarını duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkardı.

"ÇOK PİŞMANIM"
Berat K., sonrasında, "Tahliyemi istiyorum, çok pişmanım. Keşke kaza meydana gelmeseydi. Tek amacım sadece para kazanmaktı. Kimsenin canına ve malına zarar gelmesini istemiyordum" diyerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu yargılanmasına devam edilmesine, davaya müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne, bazı müştekiler ve avukatlarının taleplerinin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi.

"ÜST SINIRDAN CEZA BEKLİYORUZ"
Kazada hayatını kaybeden bir kadının Avukatı Osman Azak, adliye çıkışında yaptığı açıklamada bilinçli taksirin söz konusu olduğunu öne sürerek, "Dosyaya baktığımız zaman muhtemelen üst sınırdan ceza verileceğini tahmin ediyoruz çünkü 8 kişinin ölümü var. Ciddi bir ceza alınacağını düşünüyoruz. Çocuğun yaşı ile ilgili sıkıntıları oldu ancak mahkeme kararı ile düzeltme yapılmış dolayısı ile 18 yaşından büyük. Orada da bir indireme gidileceğini düşünmüyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?
Çay ilçesi çıkışında 22 Temmuz 2023'de yaşanan olayda Berat K. (19) idaresindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole düşüp ardından ağaçlara çarparak devrildi. Kazada, çalıştıkları kiraz bahçesinden dönen tarım işçileri Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı.

Kaynak:Haberler.com
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 20 Ocak 2024, 10:39   #2
► QuaLity ◄
[C}e{Y] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

“Tek amacım sadece para kazanmaktı” ne demek arkadaş.

Parayı insan hayatından nasıl değerli tutabilirsin.

Hiç bir para, mal, mülk, ibadethane vb. İnsan hayatından önemli değildir.

Buyrun kaynağı;

Mâide Suresi 32 Ayet. İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.

She ve Edi bunu beğendiler.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:06.