IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2023, 12:11   #1
Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristle aynı dili konuşan öyle muamele görür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'nda konuştu. Meclis'teki ortak bildiriye dört partinin imza koymasını önemsediğini vurgulayan Erdoğan, "Siyasi rekabetin yeri gelince birleşmeye engel teşkil etmediğini gördük. Bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları da ciddiye almıyoruz. Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin, "Şundan herkes emin olsun. İstiklalimize yönelik saldırılar devam ettikçe biz de istikbalimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz." dedi.

Kuzey Irak'taki terör saldırılarının gerisinde milleti sınama teşebbüsü olduğunu söyleyen Erdoğan, "Saldırılardan sonra birlik ve beraberliğimizi hedef alan çeşitli provakasyonlar yaşanıyor. Toplumun farklı kesimlerini kutuplaştıran 5. kol faaliyetlerini terör saldırılarının bir devamı olarak değerlendiriyoruz. Öfkenin insan aklının önüne geçtiği bu hassas dönemlerde siz gençlerimizden daha soğukkanlı hareket etmenizi bekliyorum." diye konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde terör saldırısının ardından Meclis'te 4 siyasi parti tarafından imzalanan ortak bildiri de vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bildiriye imza atan partilere teşekkür etti. CHP'ye ise sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "Atatürk'ün partisiyiz diyen CHP utanmadan, sıkılmadan bölücü örgütün uzantılarının yanında konumlanıyor. İçine düştükleri sefalet karşısında çıkıp milletten özür dilemek yerine bir de sağa sola saldırarak suçlarını bastırmaya çalışıyor. Bunun adı yüzsüzlüktür, utanmazlıktır. Gaflet çukurunda debelenmektir. Terörü adıyla ve sanıyla kınayamamanın adı, hassasiyet değil, korkaklıktır. Teröristle aynı dili konuşan terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bütün insanlığın vicdanına tercüman olan Mehmet Akif’i doğumunun 150'nci, hakka yürüyüşünün 87'nci seneyi devriyesinde bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin bekası milletimizin istiklali uğrunda can veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Merhum Akif yaşantısıyla, dirayetli kişiliğiyle, örnek ahlakıyla istiklal şairi sıfatını hak eden abidevi bir karakterdir. İnandığı gibi yaşamaktan hiç vazgeçmedi.

Akif, hayatını şiirine, şiirini de hayatına nakşetmiş büyük bir ustadır. Akif'te olmayan hiçbir duygu onun eserlerine girmemiş, gönül ilmiğinden geçirmediği hiçbir sözü söylememiştir. Kavli ve kalemiyle Mehmet Akif doğruluk ve cesaret timsaliydi. İnandığı değerler uğruna bedel ödemekten asla çekinmedi.

Akif, yalnızca kalemi ve mısralarıyla değil, maddi ve manevi tüm varlığıyla da milletimizin yanında yer almıştır. Balıkesir'den Ankara'ya, Konya'dan Kastamonu'ya pek çok yerde verdiği hutbeler ve yaptığı konuşmalarla milletimizi kıyama çağırmıştır. Baş yazar olduğu Sebilürreşad dergisinde neşrettiği makalelerle merhum Akif zafere giden yolun manevi taşlarını döşemiştir.

Milletin hissiyatıyla birlikte hayallerine de tercüman olmuştu.Her ne kadar daha sonraları Akif'e vefasızlık hürmetsizlik yapılsa da onun istikbal harbimizdeki yeri her türlü tartışmanın ötesindedir. Uğradığı haksızlıklar sebebiyle ömrünün son senelerini Mısır’da geçirmek zorunda kalan Akif buna rağmen ülkesine ve milletine asla küsmemiştir.
Kalbi kırık yüreği buruk ve sessiz yaşadığı bu hayattan en büyük muradı vefatından sonra hayırla, hayır dua ile yad edilmekti.

Gazze başta olmak üzere katledilen, sömürülen, zulmedilen insanlar için Akif'in diliyle haykırmaya, haktan ve haklıdan yana olmaya devam edeceğiz.

Irak'ın kuzeyindeki kalleş saldırıların gerisinde milletimizi sınama teşebbüsü var. Saldırılardan sonra birlik ve beraberliğimizi hedef alan çeşitli provakasyonlar yaşanıyor. Toplumun farklı kesimlerini kutuplaştıran 5. kol faaliyetlerini terör saldırılarının bir devamı olarak değerlendiriyoruz. Öfkenin insan aklının önüne geçtiği bu hassas dönemlerde siz gençlerimizden daha soğukkanlı hareket etmenizi bekliyorum. Gençler, sizi kardeşlerinize karşı kışkırtanlara karşı dikkatli olun, bu alçakların sizi zehirlemesine asla izin vermeyin.

Şundan herkes emin olsun, istiklalimize yönelik saldırılar devam ettikçe, biz de istikbalimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Türk için istiklalsiz hayat imkansızdır, tarih de gösteriyor ki Türk istiklalsiz yaşayamaz. İç kaleyi sarsmayı, bizi içerden zayıflatmayı amaçlayan sosyal terör eylemleri karşısında da hep birlikte daha net bir duruş sergilemeliyiz.

CHP'YE BİLDİRİ TEPKİSİ


Meclis'teki ortak bildiriye dört partinin imza koymasını çok önemsiyorum. Siyasi rekabetin yeri gelince birleşmeye engel teşkil etmediğini gördük.

Demokrasimizin imkanlarını kullanarak devlete, millete ve milli iradeye pusu kurulmasına asla müsaade etmeyiz. Milletin temsilcisi olmak yerine bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları muhatap almıyoruz. Bunlar kendi özgür iradeleri olmayan siyasi kuklalardır. CHP'nin terör örgütüne müzahir yapıyla kurduğu seçim ittifakı, menfaat birlikteliğinin ötesine geçerek ideolojik kaynaşmaya dönüştü.

Atatürk'ün partisiyiz diyen CHP utanmadan, sıkılmadan bölücü örgütün uzantılarının yanında konumlanıyor. İçine düştükleri sefalet karşısında çıkıp milletten özür dilemek yerine bir de sağa sola saldırarak suçlarını bastırmaya çalışıyor. Bunun adı yüzsüzlüktür, utanmazlıktır. Gaflet çukurunda debelenmektir. Terörü adıyla ve sanıyla kınayamamanın adı, hassasiyet değil, korkaklıktır. Teröristle aynı dili konuşan terörist gibi muamele görmekten kaçamaz."



Kaynak:Ntv.com.tr
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:38.