IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 Post By Minyonita
  • 1 Post By She

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2023, 08:15   #1
👑
Minyonita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Özgür Özel'den 'Yargıtay' açıklaması... 'Darbe girişimine direneceğiz'

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

CHP Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen Adalet Nöbeti'ne katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı askıya alma girişimine, onun araçsallaştırdığı, ona destek veren, onun maşası olmuş Yargıtay'ın darbe girişimine karşı sonuna kadar direneceğiz" dedi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu akşam CHP Ankara İl Başkanlığı'nca Anayasa Mahkemesi'nin karşısındaki Ahlatlıbel Parkı'nda düzenlenen Adalet Nöbeti'ne katıldı.

Özel'e, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve CHP'li milletvekilleri eşlik etti. Adalet Nöbeti'nde açıklamalarda bulunan Özel, şunları söyledi:

"Bu eylem Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yaptıkları adalet oturumuna bir dayanışma eylemidir. Bu eylemi çok kıymetli buluyoruz çünkü bugün karşı karşıya olduğumuz darbe girişimi Can Atalay'ın milletvekilliğinin başlayamamasını aşan bir adaletsizlikle ve bir adalet kriziyle karşı karşıya olduğumuz gerçeğinden hareketle başladığımız bir eylemliliğin içindeyiz.

"BİR TOPLUM SÖZLEŞMESİ"

Bu ülkede bir Anayasa var. Bu Anayasa'nın her maddesi başka bir şeyi düzenliyor. Bazı maddeler birbirini takip ediyor, tamamlıyor ama her madde başka bir şeyi düzenliyor. Bu Anayasa bir toplum sözleşmesi. Toplumlar ortak bir sözleşmeleri olmadan devlet olamazlar. Eğer toplum sözleşmesi ortadan kalkmışsa devlet ortadan kalkmış demektir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk önce o toplum sözleşmesi gereği genel seçimler hükmüne uygun olarak seçimler yapıldı.

Sonra o toplum sözleşmesinin gereği genel seçimlerin kesin sonuçlarının YSK tarafından ilanından sonra üçüncü gününde Meclis kendiliğinden toplandı. Dünyada parlamentoları, demokrasi parlamentosu yapan iki ilkeden bir tanesi, kendiliğinden toplanma ilkesidir. Meclis bir kraldan, bir padişahtan, bir otoriter rejimden vesayetle çağırıyla toplanıyorsa oraya demokrasi meclisi diyemeyiz. O meclislerin başka isimleri var. Demokrasi meclisleri demokratik seçimden sonra kendiliğinden toplanır.



Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/siyaset/ozgur-ozelden-yargitay-aciklamasi-darbe-girisimine-direnecegiz-2143590
She ve Merve bunu beğendiler.
 
Alt 22 Kasım 2023, 08:56   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Şu siyaseti çocuk gibi yapıyorlar, sen bunu dedin o bunu yaptı.

Merve bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:12.