IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2023, 07:21   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İstanbul'u bir de kokpitten seyredin! MSB'den tüyleri diken diken eden video

Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, İstanbul Boğazı'nda nefes kesen bir gösteri gerçekleştirdi. Uçuş büyük ilgi görürken, MSB Türk Yıldızları'nın İstanbul Boğazı'ndaki uçuşunun kokpit görüntülerini yayınladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı semalarında gösteri uçuşu gerçekleştiren SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın kokpit içi görüntülerini paylaştı.
"GÖSTERİYİ ONLARIN GÖZÜNDEN İZLEYELİM"

MSB'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Gök Vatan'ın cesur kartalları SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı kutlamaları dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda imkansızı başaran, nefes kesen gösteriler gerçekleştirdi. Eşi benzeri olmayan bu muhteşem gösteriyi gelin hep birlikte SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın gözünden izleyelim." ifadesi kullanıldı.


FARKLI AÇILARDAN GÖRÜLÜYOR

Paylaşımda, uçakların kokpit içerisine yerleştirilen kameralarca kaydedilen görüntülerine yer verildi. Videoda, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları pilotlarının uçuş esnasında yaptığı manevraların farklı açıdan kayda alındığı anlar görüldü.

EFSANE PİLOT KÖPRÜNÜN ALTINDAN GEÇTİ

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK'teki görev süresinin sona erdiği öğrenilen Pilot Yarbay Emre Mert, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kapsamında Ankara ve İstanbul semalarında gösteri uçuşları yaptı. Bu kapsamda, Anıtkabir ve İstanbul Boğazı semalarında gösteri uçuşları yapan Mert, Türk donanma tarihinin en büyük resmigeçidi öncesinde gerçekleştirdiği görev esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün altından geçti.
Pilot Yarbay Mert, SOLOTÜRK'teki son gösteri uçuşunda ayrıca, "SOLOTÜRK kalkışı", "SOLOTÜRK tonosu", "kobra manevrası", "ters tırmanış" ve "reverans" gibi manevralarını da kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
________________

Sanalı bıraktım..
 
Alt 02 Kasım 2023, 07:25   #2
Standart

İzledim harika bir birisi.

________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:21.