IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Absent

 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 15:18   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Artık erkekler de doğum kontrol hapları kullanabilecek!

Artık erkekler de doğum kontrol hapları kullanabilecek! Etkinliği %99 oranında…
Tıp alanında her geçen gün ortaya konulan gelişmelerle birlikte, doğum kontrol yöntemlerinde de yeni alternatifler ortaya çıkıyor. Son dönemlerde erkekler ile ilişkili doğum kontrol yöntemleri arasına girmesi için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Artık erkekler de “doğum kontrol hapları” kullanabilecek.

İlk üretildiği günden bu yana kadınlara özel olarak geliştirilen doğum kontrol hapları, yapılan bilimsel çalışmalarla birlikte farklı bir aşamaya geçerek artık erkekler için de doğru yöntemlerden biri olarak hayatımıza girmeye başlayacak. Yapılan araştırmalar, önemli ve etkili sonuçlar ortaya koyuyor.

Birden fazla araştırmaya göre, ilk erkek doğum kontrol hapı laboratuvar denemelerinde önemli sonuçlar gösterdi. Elde edilen veriler sonucunda, insan denemelerinin 2022'nin sonunda başlayacağı belirtiliyor.

"ETKİNLİK %99 ORANINDA"

Minnesota Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen hap, farelerde hamileliği önlemede hiçbir belirgin yan etkisi olmaksızın %99 etkinlik gösteriyor. Hap, doğurganlığın önemli bir bileşeni olan A vitamini ile etkileşimleri hedefliyor.

Araştırmacılar, bileşiği dört hafta boyunca alan farelerin menide önemli bir düşüş gösterdiğini kaydetti. Tedavi, fareler üzerinde denendiğinde sperm oranları büyük bir düşüş göstererek neredeyse "kısırlaştırıldı". Ancak fareler, tedaviye ara verdikten sonra normal seviyelere döndü. Sperm üretim sürecinin yeniden normale dönmesi ise dört ila altı hafta sürdü.

Minnesota Üniversitesi'nden doktora adayı Abdullah Al Noman, doğum kontrolü pazarını sonsuza kadar değiştirebilecek bir projeye liderlik ediyor. Abdullah Al Noman , birkaç yıldır erkek doğum kontrolüne odaklanıyor. Bununla birlikte, yeni bir doğum kontrol yöntemi yaratma çabalarını arayan tek savunucusu o değil.

"TEK ÇALIŞMA DEĞİL"

2018'de bir çift araştırmacı, Afrikalı savaşçıların ve avcıların bir zamanlar kalp durduran bir zehir olarak kullandığı bir bitkinin özünü kullanarak sperm hareketini durdurmanın bir yolunu bulmuştu.

Bu çalışmada ise her gün omuza sürülen bir erkek doğum kontrol jeli geliştiriyor. Jel hala klinik deneylerde.

Tüm bu çalışmalar ile birlikte doğum kontrol yöntemleri arasında farklı alternatiflerin önümüzdeki günlerde de büyük bir gelişme göstereceği tahmin ediliyor.
 
Alt 01 Haziran 2023, 07:39   #2
Standart

Gözün aydın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ada bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:12.