IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 15:14   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Beylerin dikkat edilmesi gereken 6 madde

BEYLERİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 6 MADDE

40 yaş ve üstü erkeklerin genel sağlıkları göze alındığında daha sağlıklı ve mutlu olmaları için dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hakan Koyuncu, 6 öneride bulunarak şu bilgileri paylaştı:

"Böbreklere dikkat edin: Erkeklerin böbreklerine dikkat etmesi gerekir. Bunun için de özellikle bol su tüketimi önemlidir. Kışın 2-2,5litre, yazın 2,5- 3 litre su tüketimi böbrek sağlığıyla birlikte genel vücut sağlığını da korumaktadır.

"Tuzsuz beslenin: Hem böbrek sağlığı hem de vücut için tuzsuz beslenilmelidir.

"Obeziteden korunun: Karbonhidrat ve yağın minimal olduğu; protein ve sebze ağırlıklı bir beslenme biçiminin benimsenmesi obezite açısından koruyucu olabilmektedir. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığı hem fiziksel sağlığı korur hem de kilo dengesini sağlar.

"Spor yapın: Erkeklerin illa ağır sporlarla uğraşmasına gerek yok. Haftada iki ya da üç kere tempolu olarak yapılacak yürüyüşler kalp sağlığıyla birlikte ürolojik sağlığı dolayısıyla fiziksel sağlığı korumaktadır. Yürüyüş psikolojik sağlığı da olumlu desteklemektedir. Ayrıca obeziteye karşı da koruyucu olmaktadır.

"Kontrolleri aksatmayın: 40 yaş ve üstü erkeklerin prostat, böbrek taramalarını düzenli bir rutine oturtması sağlık risklerini oldukça düşürecektir. Özellikle ailesinde kanser öyküsü bulunan erkeklerin rutin kontrollerine özen göstermesi önemlidir.

"Hobiler edinin: Hayatın iş ve aile alanında aktif olan erkekler kendilerine zaman ayırmayı unutabilir. Bu da hormonal dengeyi dolayısıyla da hem psikolojik hem de fiziksel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle edinilecek bir hobi hormonal dengeye pozitif etki ederken psikolojik sağlığı da destekleyecektir. Hayata ne kadar motive olunursa, hormonlar da o kadar doğru çalışır."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:25.