IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2021, 20:58   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Saç Dökülmesi ve Tedavisi

Saç dökülmesinin bir çok sebebi olmakla birlikte en sık sebebi erkek tipi saç dökülmesi (androgenetik alopesi)dir. İsim olarak erkek tipi saç dökülmesi denmesine rağmen kadınlarda da sık olarak görülür. Hastalığa sebep olan genetik ve hormonal olmak üzere 2 temel faktör vardır. Saç dökülmesi; vitamin ve demir eksiklikleri, yeme içme alışkanlıkları, çevresel koşullar ve strese bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Saç dökülmesinde önce saç telleri incelir, renkleri açılır, seyrekleşir ve sonunda saç kökü tamamen yok olur. Saç kökü kayıplarını ortadan kaldırmak için gerekli analizlerden sonra kişiye özel olarak tedavi planlanmalıdır.
Deri İçi Tedavisi
Deri içi tedavisi tedavisi tıpta uzun yıllardır değişik endikasyonlarla ortopedi, diş hekimliği ve cerrahi branşlarda uygulanmaktadır.
Deri içi tedavisi, saç dökülmesinin azaltılmasına ve zayıflamış saç köklerinin canlandırılmasına yönelik olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Saç sorunu olan hastadan alınan kanın laboratuar ortamında santrifüj yardımı ile Deri içi tedavisi için gerekli olan kan hücresi hazırlanır ve minik iğnelerle saç derisine enjekte edilir. Bu uygulama yaklaşık olarak 30 dk sürmektedir. Saçın ihtiyacına göre ortalama 4-6 seans yapılır. Kişinin kendi kanından elde edildiği için yan etki beklenmez. Uygulama yapıldığı gün saçlar yıkanmaz.
Saç hastalıklarında Deri içi tedavisinin kullanım alanları nelerdir?
Erkek tipi saç dökülmesi, farklı vitamin eksikliklerine bağlı saç dökülmeleri (Telogen effluvium), Saç kıran (Alopesi areata)

Saç Mezoterapisi
Saç hücrelerinin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve protein içeren özel serumları derinin orta tabakasına minik iğnelerle enjekte edilmesine Saç Mezoterapisi denir. Saçın ihtiyacına göre haftada bir veya iki haftada bir seans uygulanabilir. Uygulama dökülme şiddetine göre 4-6 seans şeklinde yapılabilir. Uygulama yapıldığı gün saçlar yıkanmaz



alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:39.