IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2023, 15:23   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Evde Kolay ve Doğal Tırnak Bakımı

Evde Kolay ve Doğal Tırnak Bakımı


1.Tırnaklarınızı Yemeyi Bırakın.
Öncelikle tırnak yeme alışkanlığı olanlara sesleniyoruz! Kötü görüntüsünün yanı sıra tükürüğünüzle temas, tırnaklarınızı zayıf ve kırılgan hale getirir. Tırnak etlerine de zarar verir. Ayrıca parmaklarınızı ağzınıza sokmak, kir ve mikropları ağzınıza iletir. Acı cila kullanmak bu alışkanlığı bırakmanıza yardımcı olabilir.

2. Tırnaklarınızı Kuru ve Temiz Tutun.
Tüm problemler mikrop ve bakterilerle başlar. Tırnaklarınızı düzenli olarak temizleyin ve yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın. Ancak, aşırıya kaçmayın; uzun süre suya batırılmış tırnaklar çatlamalara neden olabilir. Size önerimiz, bir diş fırçası alıp üzerine biraz tuz sürün ve tırnaklarınızı etrafındaki deriyle birlikte nazikçe fırçalayın.

3.. Hijyeni Koruyun.
Tırnaklarınızı düzenli olarak temizleyin. Tüm tırnak bakım aletlerinizin periyodik olarak yıkandığından ve sterilize edildiğinden emin olun. Kirin tırnakların altında birikmesini kolaylaştıracağı için tırnaklarınızın çok uzamamasına dikkat edin. Tırnaklarınıza çay ağacı yağı gibi doğal dezenfektanlar uygulayın.


4. Nemlendirici Kullanın.
Kuruma ve pullanma cildiniz için olduğu kadar tırnaklarınız için de zararlıdır. Tırnaklar çok hassastır ve kolayca kopma eğilimindedir. Onları güçlendirmek için nemlendirin. Tırnaklarınızın ve tırnak etlerinizin parlak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacak çeşitli el kremleri, kütikül yağı / kremleri veya nemlendirici yağlar arasından seçim yapın.

5. Tırnaklarınızı Düzenli Olarak Kısaltın.
Daha sağlıklı uzaması için saçlarınızın kırıklarını aldırmak gibi düşünün. Tırnakların da belli aralıklarla kesilmesi ve düzeltilmesi gerekir, buna zaman ayırın. Düz bir çizgide kestikten sonra kare veya oval olarak şekillendirebilirsiniz.

6. Tırnaklarınızı Düz Kesin.
Herhangi bir içe büyümeyi önlemek için tırnaklarınızı eşit şekilde ve düz kesin. Kırılma vb. sorunları engellemek için çok fazla uzatmayın.

7. Tırnak Etinize Özen Gösterin.
Tırnak etleri çok hassastır. Tırnak etlerini ısırmayın veya koparmayın. Nemlendirdiğinizden emin olun. Bunun için hindistancevizi veya badem yağı sürüp nazikçe masaj yapabilirsiniz.

8. Tırnak Eti Yumuşatıcı Kullanın.
Tırnaklarınızı güçlü ve sağlıklı tutmak için besleyici tedaviler uygulayın. Bunun bir yolu, birkaç dakika tuzlu suda bekletmek ve ardından temiz bir havluyla kurutmaktır. Bunu haftada 2-3 kez tekrarlayın, ardından tırnak eti yumuşatıcı kullanın.


9.Doğal Tırnak Güçlendirici Bakımları Deneyin.
Tırnaklarınızı güçlendirebilecek bazı bakım tedavilerini tercih edebilirsiniz. CF formülleri içeren saç kremleri iyi bir seçimdir. Tırnaklarınızı nemlendirir, besler, sağlıklı ve güçlü kılar.

10. Tırnak Sertleştiricilerden Kaçının.
Evet, tırnak sertleştiricilerden kaçının çünkü tırnaklarınızda çatlaklara neden olabilecek ve onları hasara açık hale getirebilecek çok fazla formaldehit içerirler.

11. Jel ve Akrilik Kullanmayın.
Akrilik toz çok fazla kimyasal içerdiğinden tırnakları pürüzlendirir ve içlerinde eziklere neden olur. Jel manikürlerdeki kuruma mekanizması ise tırnak çevresindeki cilde zarar verir. Mümkünse onlardan tamamen kaçının.



12. Koruma için Baz Uygulayın.
Bir kat uygulayacağınız baz, cildinizde koruyucu bir tabaka oluşturur ve tırnaklarınızın renginin solmasını ve lekelenmesini önler. Aynı zamanda oje renginin daha iyi görünmesini sağlar.

13. Su Bazlı Manikürleri Bırakın.
Tırnak yatağınız suya batırıldığında suyu emer ve genişler. Tırnak yatağı genişlediğinde oje sürmek iyi değildir çünkü tırnak boyası çatlar ve ufalanmaya neden olur. Bunun yerine yağ bazlı bir manikür yapın.

14.Tırnaklarınızı Tek Yöne Törpüleyin.
Tırnaklarınızı yavaş ve nazikçe ve tek bir yöne doğru törpüleyin. Aksi takdirde tırnaklar zayıflar ve erken kırılır. Böylelikle pürüzsüz bir uç elde edeceksiniz ve şekillendirmeniz kolaylaşacak.


15. Kaba Zımparalı Törpülerden Kaçının.
Fazla dokulu ve pütürlü olmayan bir zımpara seçin.

16.Renkli Oje Yerine Parlatıcı Tercih Edin.
Doğal bir görünüm her zaman daha caziptir. Parlatıcı, tırnakları yükseltir ve onlara parlaklık katar.

17. Oje Seçimine Dikkat Edin.
Yine de renkli diyenler, oje seçerken çok dikkatli olmalısınız. Paraben ve sülfat dolgulu olanlar tırnak ve tırnak çevresi için zararlıdır. Doğal ve kimyasal içermeyen ojeleri tercih edin.

18. Oje Sürerken İkinci Katı Geçin.
İkinci kat, rengin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Ayrıca tırnaklarınıza parlaklık katar ve kolayca kopmalarını önler.

19. Ojesini Daha Uzun Süre Kullanmak İsteyenler Dikkat!
Tırnaklarınızı sirke ile temizleyerek başlayın. Ardından suya batırın ve bir kat baz uygulayın. Üzerine iki kat tırnak boyası ve bir üst kat sürün ve kurumasını bekleyin. Kurumamasını ve parçalanmamasını sağlamak için üst katını birkaç günde bir tekrar uygulamanız gerekir.

20. Ojenizi Asla Kazımayın.
Ojeyi kazıyarak çıkarmak tırnaklarınıza yapacağınız en kötü şey olur. Tırnak yüzeyinizi pürüzlü ve yamalı hale getirir. Oje çıkarma işlemi için mutlaka oje çıkarıcı kullanmalısınız.


21. Ojenin Taşan Kısımlarını Silin.
Oje sürerken tırnağın dışına taşması kaçınılmazdır. Bir kulak pamuğu alın, oje çıkarıcıya daldırın ve ojenin taşan kısımlarını nazikçe silin.

22. İyi Bir Oje Çıkarıcı Seçin.
Daha az kimyasal içeren oje çıkarıcıları tercih edin.

23. Asetondan Uzak Durun.
Daima aseton içermeyen bir oje çıkarıcı seçin. Aseton, tırnaklarınızı kurutur ve kırılmaya yatkın hale getirir. Aynı zamanda cildinize zarar verir.

24. Eldiven Kullanın.
Ev işlerini kendiniz yapıyorsanız bu tam size göre bir çözüm! Temizleyici deterjanların çoğu kimyasal içerir ve temas halinde tırnaklara zarar verir. Eldiven kullanarak tırnaklarınız için endişelenmeden işlerinizi mutlu bir şekilde yapabilirsiniz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:55.