IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2023, 18:46   #1
Ircforumuicon (1) IMF Başkanı İsrail-Hamas çatışması hakkında konuştu: Ekonomik görünümü daha da bozabilir...

IMF Başkanı Georgieva "İsrail-Hamas savaşı zaten kötü olan ekonomik görünümü daha da bozabilir" dedi. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de çatışmanın bölgeye yayılması halinde enerji fiyatları ve küresel büyüme açısından "sorunlu ekonomik sonuçlara" yol açacağını söyledi.

12.10.2023




Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, İsrail-Hamas çatışmasının, zaten kötü olan küresel ekonomik görünümü daha da kötüleştirme riski taşıdığını söyledi.

"Durumun nasıl geliştiğini, özellikle petrol piyasalarını nasıl etkilediğini yakından izliyoruz," diyen Georgieva petrol fiyatlarında dalgalanmalar ve piyasalarda kısa süreli tepkiler yaşandığını ancak reel ekonomiye etkisini tahmin etmek için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

IMF ve Dünya Bankası'nın Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen yıllık toplantılarında düzenlediği basın toplantısında İsrail-Hamas savaşını değerlendiren Georgieva, "Çok açık ki bu, dünya ekonomisinin zaten pek de iç açıcı olmayan ufkunun üzerinde yeni bir bulut, bu ufku karartan yeni bir bulut," dedi.

"Masum sivillerin öldüğünü görmek yürek parçalayıcı," diyen Georgieva "Bedelini kim ödüyor? Bedelini ödeyenler masumlar oluyor," ifadelerini kullandı.

Georgieva, zayıf büyüme, ekonomik bölünme ve derinleşen ayrışmalarla karakterize edilen küresel ekonomide ciddi şokların "yeni normal" haline geldiğini, faiz oranlarının kalıcı enflasyonu dizginlemek için daha uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini söyledi.

Ülkelere gerilimi tırmandırmaktan kaçınmaları ve işbirliği alanlarına odaklanmaları çağrısında bulun Georgieva "Şokları öngörmek ve hızlı tepki vermek açısından çevikliğimizi geliştirmemiz gerekiyor," dedi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de çatışmanın bölgeye yayılması halinde enerji fiyatları ve küresel büyüme açısından "sorunlu ekonomik sonuçlara" yol açacağını söyledi.

Le Maire en büyük ekonomik riskin artık "jeopolitik" olduğu ve Hamas ile İsrail arasında devam eden çatışmanın uzamasının dünyadaki büyüme ve enerji fiyatları üzerinde "ciddi" sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı.



Alıntılar

CNN
TÜRK

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:02.