IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2021, 11:23   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Çok renkli ev dekorasyonu

Evlerimiz renkleniyor! İç Mimar Hakan Kütahya, bu senenin favorisi birkaç renk üzerinden hangi tonların beraber kullanılabileceğini anlattı.

Yeşil
Eğer yeşil tonlu evler oluşturacaksanız; yeşille uyumlu en güzel tonlar olarak hardal, sarı, kahve tonları, bej ve beyaz renkleri sayabilirim. Kumaş doku seçimleri ise keten, koton kumaşlar olmalı ki ferahlık kazandırsın. Bu dekorasyonun en güzel tamamlayıcı unsuru ise hasır dokunuşlu aksesuarlar olur. Yeşili kullanmanın en güzel tarafı ise tonsürton kullanabilmeniz... Ki yeşili bu şekilde daha çok ortaya çıkartabilirsiniz. Eğer duvar kağıdı kullanmak gibi bir fikriniz varsa yine doku olarak keten dokulu kağıtları kullanabilirsiniz. Bu dekorasyon tarzında koyu tonları da katmak istiyorsanız vizon, koyu kahve tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu renkleri, tek duvarı bu renklerden birine boyayarak da kullanabilirsiniz.

Kiremit ve hardal
Kiremit ve hardal tonlarını evinizde kullanmak isterseniz; en iyi kombin edebileceğiniz seçenekler kahve ve tonlarıdır. Bunlardan daha açık tonlara gitmek, soğuk tonlar kullanmak isterseniz de çok uçuk gri veya siyah tonları deneyebilirsiniz. En önemlisi nasıl bir görselliğe sahip olacaksınız? Bunu renklerle seçebilir ve yansıtabilirsiniz. Perde ve halı konusunda uçuk krem veya kirli beyaz tonlarına gidebilirsiniz. ‘Ben daha yaz evi olsun istiyorum’ derseniz de açık ton jüt renkleri güzel bir uyum sağlayacaktır. Perdelerde ise keten ağırlıklı gidebilirsiniz. ‘Sütlü kahve tonlarında ya da soğuk tonlarda’ istiyorum derseniz antrasit keten perdeler seçebilirsiniz. Aksesuarlarda beyaz seramik kullanırsanız kiremit tonlarını daha da ortaya çıkartabilirsiniz. Mobilyalarda uçuk ahşap tonları, çok açık beyazımsı meşeler yine bu dekorasyon için tercih edebileceğiniz renkler olacaktır.

Eflatun ve mor
Eflatun ve morun genelde enerji düşürdüğünü düşünürüm. Ama evin belirli yerlerinde kullanıldığında asla rahatsız etmeyecek renkler olduğunu da eklemek isterim. Mesela evin geneli açık tonlarda ise; özellikle beyaz bir minder, birkaç kırlentle kullanılabilirsiniz bu renkleri. Hatta halılarda bile… Bu son zamanlarda moda olan silik otantik desenli olanları dekorasyonunuza ekleyebilirsiniz. Hangi renklerle kombinlersiniz diye sorarsanız da; genelde ahşap tonları, gri tonları ile birleştirebilirsiniz. En güzeli ise beyaz tonlu evlerde mor, eflatun, lila tonları çok hoş olur özellikle belirtmeliyim. Perdelerde yine bej, beyaz, açık kahve rengi, sütlü kahve tonları kullanabilirsiniz. Morun hissiyatında biraz da şeffaf transparan kumaşlar yer alır. Özellikle güneşlik tüllerin geçirgen dokuda olması önemli. Bahçelerde bench üzerleri, salıncak minderleri, yer puflarında çok çok hoş durur.


-Buse Terim

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:53.