IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By MaviS

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2023, 02:39   #1
Standart Rustik Ev Dekorasyonu

Rustik Ev Dekorasyonu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rustik Kelimesinin Anlamı Nedir ?
Bu soruyu yanıtlamamız için bu akımın dekorasyon bölümüne girmeden önce kelime anlamına açıklık getirmek gerekir. Aslına bakarsak, rustik dekorasyon alanında da çok farklı anlam getirmez. Rustik kelimesi anlam olarak ise dekorasyonda kullanılacak malzemelerin doğallığının bozulmadan kullanılmasını ifade eden bir kavram olarak değerlendirilmektedir.

Rustik Konsept Hakkında Yanlış Bilinenler

1)Rustik dekorasyonlarda aykırı renkler kullanılmaz.
(Rustik tarzınızı yansıtabilecek ve aynı zamanda modern ve canlı bir dekorasyon yapmanıza yardımcı olacak tüm renkleri dekorasyon içinde bulundurabiliriz ve rahatlıkla kullanabilirsiniz

2)Rustik tarz ile modern dekorasyonlar yapılmaz.
(Rustik objeleri tamamen modern çizgiler içinde kullanarak hayranlık ve modernlik uyandıracak rustik bir tasarımı yaratabilirsiniz.Rustik stil şık değil moderndir.)

3)Rustik stilde yalnızca ahşap ögeler kullanılır.
(Rustik stil alanınızdaki bu ön yargı da yanlıştır, klasik , natural, modern ve endüstriyel izler taşıyan birçok malzeme türüne yer verilir ve hepsi kullanılabilir.)


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rustik dekorasyon Nasıl Yapılır ?
Evinize de doğal yaşamın tamamını taşımak ve yaşatmak istiyorsanız o zaman rustik dekorasyon tam size göre. Eski yılların da etkisinin modern bir şekilde evlere uyarlanması rustik dekorasyonun en başarılı örneklerinden oluşmaktadır.Genelde bu tarz evlere uyarlanırken elle işlenmemiş malzemeler kullanılmasına özen gösterilir. İşlenmemiş olan ağaçlar eve hem doğal bir görünüm hem de rustik bir hava katar. Bunun yanısıra bu dekorasyon evlerinize uygulanırken keten kumaşlar, ağaç detaylı aksesuarlar, etnik desenli mobilyalar, doğal görünümlü sepetler kullanılmaktadır.

Bazı Rustik Dekorasyon Örnekleri

Rustik Yatak Odası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rustik Yatak Odası Dekorasyonu
Doğallığın ön planda olduğu parçalar tercih edilir. Odanızda daha farklı bir hava olması açısından, antik el dokuması halılar kullanabilirsiniz.Perde seçimi de oldukça önemli bir detaydır. Evenize ışık girmesi açısından çok fazla koyu renkte perde kullanmanız doğru olmaz bu nedenle rustik bir tarz yaratmak isteyenler için hasır stor perdeler tavsiye edilir.

Rustik Mutfak

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rustik Mutfak Dekorasyonu
Bu akımın kendini en çok gösterdiği yer mutfaklardır. Çünkü hem masada, hem sandalyelerde tercih edilen malzemeler; insana doğada yemek yiyor hissi verir.Eğer sandalyelerde minder kullanılacaksa, kilimdesenlerini tercih edebilirsiniz.Tezgahınızın üzerine yerleştireceğiniz objeler kaktüs, kozalak gibi doğaya ait çiçekler olabilirler. Duvara asabileceğiniz bakır cezveler de dekorasyonunuzu tamamlayacak nitelikte olmaktadır.

Rustik Salon

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tavanlar genellikle ahşap, orta sehpalar ise ham ağaçtan tercih ediliyor. Eskiyi modern bir halde günümüze uyarlayan bu dekorasyon yapılırken özellikle eski bir hava yaratılmaya dikkat edilmeli.

Bu dekorasyon herkesin hoşlanabileceği bir dekorasyon çeşidi değildir. Genellikle iç açıcı pastel olan tonlar yerine koyu renkler tercih edilmiştir. Bu sebeple karanlık bir ortam sağlanmış olunur. Rustik evlerde kullanılan renkler kahve ve tonlarıdır. Kahverenginin her bir tonunu barındıran Rustik evlerde deri koltuklar da kullanabilirsiniz.

Rustik Antre Dekorasyonu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rustik Antre
Rustik havayı daha evinizin girişinden, antreden yakalayabilirsiniz.

Ahşap askı, raf, ayna ve dolaplar gibi aksesuarlar, doğal dokuma halı ve kilimler, sepet ya da tablo gibi dekoratif objeler kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.

Rustik Banyo Dekorasyonu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rustik Banyo
Rustik dekorlar ortamı çok rahat ve kişisel bir hava yaratan dekorasyon öğeleri olur. Rustik öğeleri banyonuzda kullanarak banyo ortamınızı daha hoş bir görünüme kavuşturabiliriz. Rahat ve sıcacık bir ortam arıyorsanız rustik banyo dekorasyonu sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Rustik banyolarınız dekore edebilmek için harika fikirler bulduk. Hayalinizdeki banyoyu bu örneklere bakarak şekillendirebilirsiniz. Oldukça zamansız ve pratik bir banyo dekorasyonuna sahip olacaksınız.

Aydınlatma ortamın havasını ve enerjisini anında değiştirebilir. Banyonuzu dekore ederken böyle ayrıntıları dikkate almanız size fazladan güzel enerji olarak dönecektir. İyi hissettiren güzel bir ortam, her zaman yaşam standardınızı yükseltebilir. Banyonuz için etkileyici bir aydınlatma tercih etmelisiniz. Rustik lamba ve avizeler güzel seçenekler olacaktır. Ayrıca rustik eşyalarınızız arkasından çıkan aydınlatma efektleri evinize oldukça başarılı sonuçlar yaratmakta.

Doğal liflerden yapılmış avizeler banyonuzun ortasına yerleştirilebileceğiniz gibi, tezgahınızın üzerinde bulunan aynaların arkasından çıkan aydınlatmalarda da kullanabilirsiniz. Bu detaylar banyoya ayrı bir şıklık katar. Detaylarda ufak rustik aksesuarların yanında seramik, kil, ahşap gibi farklı malzemeler kullanmak dekorasyonunuzda farklılık yaratmanızı sağlar.

Aksesuarlarınızda ek olarak çerçevelere ve canlı bitkilere yer verebilirsiniz. Yine rustik raflar ve nişler kullanabilirsiniz.Banyo nemli bir ortam olduğu için rustik banyo dolabınızı nemden korumanız gerekir. Tabi ki diğer mobilyaları da. Bunun için boya yada vernik kullanabilirsiniz. Koruyucu ve su geçirmez olması çok önemlidir. Dolap dışında kullandığınız bank, ahşap raf gibi mobilyalarınızı da aynı şekilde korumaya alınız.
FesLeğen ve Minyonita bunu beğendiler.
 
Alt 29 Ekim 2023, 19:35   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Dekorasyon olarak çok hoş görünüyor

________________

~ E & B ~
 
Alt 29 Ekim 2023, 19:37   #3
Standart

Kesinlikle çok istediğim bi dekorasyon nasıl insana huzur veriyor

 
Alt 23 Nisan 2024, 15:51   #4
Yorumcu Üye
Lavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Benim tercih edeceğim bir tarz değil

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:09.