01 Ağustos 2021, 18:32
|
#1
|
|
Tavuk Kroket Burger
Tavuk Kroket Burger Tarifi İçin malzemeler
Kuru domates ve bi̇beri̇yeli̇ burger ekmeği̇ için:
- 50 gr yumurta
- 3 gr şeker
- 25 gr süt
- 2 gr kuru maya
- 95 gr un
- 1 gr tuz
- 5 gr tereyağı
- 2 gr bi̇beri̇ye
- 5 gr kuru domates
Alfredo tavuk kroket için:
- 100 gr tavuk
- 30 gr krema
- 50 gr kestane mantarı
- 1 adet yumurta
- 2 gr sarımsak
- 1 gr tuz
- 1 gr karabi̇ber
- 10 gr panco
Ai̇oli̇ sos için:
- 50 gr mayonez
- 1 di̇ş sarımsak
- 10 gr taze zencefil
Tavuk Kroket Burger Nasıl Yapılır?
- Biberiyeli hamburger ekmeği için; Bütün sıvı malzemeler tartılır ve bir kabın içinde mayayla birlikte karıştırılır. Daha sonra kuru malzemeler ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
- En son biberiye ve kuru domates eklenir. Ekmek şekillendirilir ve 30 dakika mayalanması için beklenir.
- Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında ortalama 15 dakika pişirilir. Soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
- Tavuk kroket için; Tavuklar streçlenir ve haşlanır. Bir tavaya mantar ve sarımsak eklenir. Daha sonra sotelenir.
- Soteleme esnasında içerisine krema ilave edilir. Haşlanmış tavuk blenderdan geçirilir.
- Tavuk soğuduğunda köfte şekli verilir. Ardından yumurtalı pankoya batırılır ve tavada önlü arkalı kızartılır.
- Aioli sos için; Tüm malzemeler güzelce karıştırılır.
- Servis için; Burger ekmeğinin en altına aioli sosu sürülür. Ardından üzerine Alman turşusu ve kekik eklenir.
- Üzerine kızartılan alfredo tavuk kroket yerleştirilir. Kroketin üzerine 3/4 dilim parmesan peyniri traş olarak eklenir ve hafif ısıyla eritilir.
- En son sarı cherry domatesler ilave edilir. Burger ekmeğinin üst kısmına da aioli sosu sürülür ve malzemelerin üstü kapanır. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|