31 Temmuz 2021, 20:04 | #1 |
TepSi Kebabi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tepsi kebabı, Antakya mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Tepsiye ince bir şekilde yayıldıktan sonra eklenen domates ve biberle de tadını katlıyor. Bu mükemmel lezzeti evinizde de deneyebilirsiniz. Peki tepsi kebabı nasıl yapılır? Tepsi kebabı malzemeleri ve tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun... Yapımı için malzemeler 500 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet sivri biber 1 diş sarımsak 2 tutam maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon Tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Su Üzeri için: 1 adet domates2 adet sivri biber Tepsi kebabı tarifi Nasıl yapılır? Soğanın kabukları soyun ve ince ince doğrayın. Maydanoz ve biberleri de ince bir şekilde doğrayın. Kıymayı bir kaseye alın. Üzerine doğradığınız soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin. Harcınızı güzelce yoğurun. Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın. Üzerinde de ince doğranmış doamtes ve biberi dizin. Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin. Kebabınızı fırına verip 180 derecede pişirin. Güzelce kızardıktan sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
31 Temmuz 2021, 20:08 | #2 |
Kim yapıyor şimdi kebabı ?
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|