23 Aralık 2022, 20:43 | #1 |
Banik koftesi
Malzemeler 500 gram kıyma 1 su bardağı ince köftelik bulgur 1/2 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy soğan(rende, suyu sıkılmamış) 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 tutam ince kıyılmış maydanoz Kızartmak İçin: 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta Nasıl Yapılır? *İlk olarak bulguru derin kaba alın. Üzerine sıcak suyu döküp ıslatın. 10 dakika kadar bekletin. *Üzerine kıyma, soğan, maydanoz ve baharatları da ekleyip yoğurun. *Cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayıp yassılaştırın. *Ayrı bir kapta, bir adet yumurtayı çırpın. Tavaya yağı ekleyip kızdırın. *Hazırladığınız köfteleri çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağda kızartın. *Tüm köfteleri bu şekilde pişirin. *Servis tabağına alın.Afiyet olsun. ~aLıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|