15 Aralık 2022, 12:03 | #1 |
Terbiyeli Et Haşlama
Malzemeler 500 gram kuşbaşı et 4-5 adet orta boy patates 2 adet havuç(yemeklik doğranmış) 1 adet soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Terbiyesi İçin: 1 adet yumurta sarısı 1/2 adet limon suyu 1 yemek kaşığı un Nasıl Yapılır? *Düdüklüğe yağı alın ve kızdırın. Üzerine etlerinizi alın ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine, biraz geçecek kadar sıcak su koyun ve pişmeye bırakın. *30 dakika yeterli olacaktır. Pişen etlerinizi ayrı bir tencereye alın. İçerisine bir bütün soğan ve yemeklik doğradığınız patatesi, havucu ekleyin. *Üzerine bir miktar daha sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta terbiye için gerekli malzemeleri güzelce çırpın. *Sebzeler piştikten sonra tencerenin içerisine ekleyin. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz. *Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun! ~aLıntı~ |
|
|
15 Aralık 2022, 12:07 | #2 |
Kış aylarının en güzel vede en iyi yemeklerinden biridir diyebilirim...
________________
..ve bağırdı annem tam kapıdan çıkarken; "Yüreğini ört. İnsanlar soğuk, üşürsün.." |
|
|
15 Aralık 2022, 12:10 | #3 | |
Alıntı:
|
||
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|