IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2022, 12:27   #1
Standart Kaburga dolmasi tarifi ve yapilişi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bugün sizlere kaburga dolması paylaşımını yapacak Lezzetiyle tadı damaklarda kalan kaburga dolması ana yemek olarak bile hazırlanabilir. Geçmişi çok eskilere dayanan kaburga dolması birçok medeniyetin ana yemeklerinden biri sayılıyordu. İşte yıllardır süren lezzet Evde hazırlanması zor gibi görünse de kaburga dolması düzgün tarifler uygulandığında kolayca yapılabilir. Hazırlanmasından ziyade pişirmesi uzun olan kaburga dolması tarifi aşağıda sizler için derledik. İşte kaburga dolması yapılışı aşağıda sizlerle

kaburga dolması malzemeleri:

1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet kuzu ciğeri

4 adet soğan

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

4 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç ( tuzlu ve kaynar suda yarım saat bekletilmiş)

7 su bardağı su

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı salça

Tuz

KABURGA DOLMASI YAPILIŞI

Kaburga iyi kesen bir bıçakla enine doğru içine pilav konulacak şekilde cep yapılır,

Kuş üzümünün sapları ayıklanır ve ılık suda bir süre bekletiriz,

Kuzu ciğeri küp şeklinde büyük olmayacak şekilde doğrayalım,

Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra fıstık ile uygun bir tavaya alırız,

3 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ilave edilerek soğanlar sarı rengini alana kadar kavuralım.

Ciğeri de ekleyerek rengi değişene kadar kavuralım,

Üzerine süzülen pirinç ve tuzu eklenir. Karıştırdıktan sonra 4 bardak su ve baharatları ekleyelim,

Kuş üzümünün de suyu süzülerek pirinçlere ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır,

Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim,

Hazırlanan pilav kaburgada oluşturulan cebe çok fazla olmayacak halde dolduralım,

Pirinçlerin çıkmaması için kaburganın ağzını ip ile dikelim,

Kaburganın üzerine salça sosu sürülür ve uygun bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir,

Kaburganın her iki tarafı pembeleşene kadar kızartılır,

Ardından 3 su bardağı su eklenir,

Kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirilir,

Tencerenin kapağı kapatılarak bir saat kadar pişirilir,

Ardından diğer tarafı da çevrilerek bir saat kadar tekrar pişirilir afiyet olsun.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:01.