25 Temmuz 2021, 22:09
|
#1
|
|
Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı
Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı Tarifi İçin malzemeler
Beğendi için:
- 4 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Et için:
- 600 gram kuzu kuşbaşı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Beğendi Yatağında Kuzu Kuşbaşı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlara ufak delikler açalım ve 200 derecede fırının ızgara bölümünde veya ateşte közleyelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım ve unu kokusu çıkana dek kavuralım.
- Unun rengi altın sarısı olunca sütü ekleyelim ve topakları gidene dek karıştıralım.
- Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp ilave edelim.
- 3-4 dakika patlıcanları da kavurduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Et için ısınan kalın tabanlı bir tencereye zeytinyağı, soğan ve sarımsağı alıp kavuralım.
- 5 dakika kavurduktan sonra eti ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Salçanın kokusu çıkınca küçük küçük doğradığımız domatesleri ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim ve 40 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Tabağın zeminine beğendimizi yayalım ve üzerine etimizi ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|