IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Haziran 2022, 13:12   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart MiLföy Kafes Baget Tarifi



Milföy Kafes Baget Tarifi İçin malzemeler


  • 6 adet piliç baget
  • 2 bardak sıcak su
  • 12 adet kare milföy (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam
  • Taze kekik (İnce kıyılmış)


Milföy Kafes Baget Nasıl Yapılır?


  • Tavuk bagetleri yıkayıp bir tutam tuz ve karabiber ile kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun. Sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. (Artan suyu buzlukta saklayabilirsiniz.)
  • Yumurta sarısı ve pekmezi bir kaseye alarak çırpın.
  • Bagetler soğuyunca her birini bir kare milföy ile sarıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine alın.
  • Domates salçasını biraz tuz ve sızma zeytinyağı ile inceltip milföylerin üzerine sürün.
  • Diğer altı kare milföyü tezgahın üzerine alıp keskin bir bıçakla her birine ızgara görünümlü çizikler atın.
  • Bu kafesleri tek tek milföylü bagetlerin üzerine ikinci kat olarak kaplayın, alttan yapıştırıp sabitleyin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürüp susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Taze kekik serperek yeşil sebzelerle veya pilavla sıcak servis edin
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:30.