IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2022, 09:12   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ÇömLek Kebabı Tarifi

Çömlek Kebabı





Çömlek Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Kebabı yapmak çömlek ya da testi

1 kg kuzu kuş başı doğranmış, kuzu kol tercih edebilirsiniz.
200 gram kuyruk yağı
4 adet domates
5 adet sivri biber
20 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Sıvıyağ
Kimyon

Ağzını kapatmak için kullanılacak hamur için

200 gr un
Su




Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır?




Orijinalinde kömür ateşinde pişmekte ya da tandırlarda pişmektedir. Ancak sizin böyle bir imkanınız yoksa yüksek ısıdaki fırında da pişirebilirsiniz.

Çömleğin içerisine sırası ile sıvıyağ, kuyruk yağı et, sebzeler domates konulur en üste soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesler yerleştirilir ve kalan kuyruk yağı tereyağı ve baharatlar da eklenerek ağzı sıkıca kapatılır.

Ağzını kapatmak için hamur hazırlanır ve hamurla kapatılır. Hamurun ortası hava alması için delinir.

Çömlek kebabı hazır olduğunda köz üzerine ya da fırına verilir ve yaklaşık 3 saat pişirilir. Ardından sıcakken çömlek kırılarak servis edilir. Afiyet olsun.


Çömlek Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?


Çömlek kebabında kuzu eti kullanmanız lezzeti arttıracaktır.

İçerisine biber soğan domates gibi sebzeleri arttırabileceğiniz gibi çeşitli sebzelerle de destekleyebilirsiniz.

Etleri çömleğe koymadan marine etmekte fayda var. Böylece hem daha lezzetli olacak, hem de daha çabuk pişecektir.

Kuzu eti marine edilirken bir miktar süt eti daha çabuk yumuşatacaktır.

Közde yapılacaksa testi köze gömülür ve ısıtılır. Köz sürekli desteklenerek ısıyı kaybetmemesi sağlanır.

Etlerinizin sert kalmasından endişeleniyorsanız ön haşlama işlemi yaparak daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz.

Çömleğin ağzı hamurla kaplanmadan önce bezle de kapatılmalıdır. Ardından hamurla kapatılmalı ve hava alıp daha iyi pişmesi için hamurun ortası delinmelidir.

Çömlek içindeki tüm malzemelerin eşit bir şekilde pişmesi için ara ara sallanmalıdır ve ateş kontrol edilerek pişirilmelidir.

Dilerseniz evde fırında yüksek derecede de pişirebilirsiniz.

Hamur piştiğinde kebapta pişmiş sayılabilir. Pişme derecesini hamura bakarak anlayabilirsiniz.




________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:45.