27 Haziran 2021, 23:00 | #1 |
Belen Tava
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kuzu eti 1 adet soğan (doğranmış) 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 100 gram tereyağı (eritilmiş) 4 diş sarımsak 1 adet doğranmış domates 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz Belen Tava Nasıl Yapılır? Öncelikle biber, soğan, domates gibi tarifteki tüm sebzeleri doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın. Doğradığınız sebzeleri döküm tavanın tabanına yayın. İri bir halde doğranmış kuzu etini sebzelerin üzerine ekleyin. Sebzeler görünmeyecek şekilde yerleştirin. Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağı etin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Hazırladığınız belen tavayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Belen Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Tarifte taze et kullanmaya özen gösterin. Eti alırken iri parçalar halinde doğratın. Mümkünse döküm tava kullanın. Böylece yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. İsteğe göre tereyağı miktarını azaltabilirsiniz. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|