IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2021, 23:00   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Belen Tava

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
400 gram kuzu eti
1 adet soğan (doğranmış)
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
100 gram tereyağı (eritilmiş)
4 diş sarımsak
1 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz


Belen Tava Nasıl Yapılır?

Öncelikle biber, soğan, domates gibi tarifteki tüm sebzeleri doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın.
Doğradığınız sebzeleri döküm tavanın tabanına yayın.
İri bir halde doğranmış kuzu etini sebzelerin üzerine ekleyin. Sebzeler görünmeyecek şekilde yerleştirin.
Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağı etin üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Hazırladığınız belen tavayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Belen Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte taze et kullanmaya özen gösterin.
Eti alırken iri parçalar halinde doğratın.
Mümkünse döküm tava kullanın. Böylece yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
İsteğe göre tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:41.