IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2021, 22:49   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cabbar Spesiyal

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cabbar Spesiyal Tarifi İçin Malzemeler

800 g kuzu eti (Temizlenmiş ve siniri alınmış)
80 g yağsız kuzu bonfile (Şerit halinde kesilmiş)
400 g domates
200 g köy biberi
40 g tuz
40 g kırmızı pul biber

Yoğurt sos için
400 g süzme yoğurt
400 g labne peyniri
40 g tuz

Nohut için
400 g nohut (Haşlanmış)
100 g kuru et
50 g tereyağı
50 g tuz
50 g dağ kekiği
50 g toz biber

Cabbar Spesiyal Nasıl Yapılır?
Süzme yoğurt ve labne peyniri iyice karıştırın ve tuz ekleyerek servis tabağının altına yayın ve dinlenmeye bırakın.
Nohudu bir tavada tereyağı ile kavurun ve kurutulmuş eti ilave edin. Ardından tuz, dağ kekiği ve toz biberi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve yoğurdun üstüne yayın.
Kuzu etini halka halka dilimleyerek tuz ve pul biber ile karıştırdıktan sonra şişlere geçirin.
Şerit halindeki kuzu bonfileyi, şişlere dizdiğiniz etin etrafına sarın ve kömür ateşinde çevirerek 6 dakika süreyle pişirin.
Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
Şişten çıkardığınız Cabbar spesiyali, yoğurtlu ve nohutlu servis tabağının üstüne yerleştirin ve biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:29.