04 Nisan 2024, 14:30 | #1 |
Ben Bunu Yerim: Çullama Köfte Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çullama Köfte Tarifi İçin Malzemeler Köfte harcı için: 500gramdana kıyma 1çay bardağıince bulgur 1adetkuru soğan 1/4demetmaydanoz 3çay kaşığıtuz 1çay kaşığıkarabiber 1çay kaşığıkimyon 1çay kaşığıyenibahar Kaplaması için: 3adetyumurta 1yemek kaşığıyoğurt 3yemek kaşığıun 1/2çay kaşığıkarbonat 1/2çay kaşığıtuz Kızartmak için: 1,5su bardağısıvı yağ Domates sos için: 1yemek kaşığıtereyağı 1,5su bardağıdomates rendesi 1/2çay kaşığıtuz 1/2çay kaşığıkarabiber 1çay kaşığıpul biber 1çay kaşığıkuru nane Sunum için: 2su bardağısüzme yoğurt 1/2çay kaşığıtuz Çullama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Köfte harcı için maydanozları olabildiğince ince kıyın, soğanı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. 2 - Derin bir kabın içerisinde kıyma, soğan, bulgur, maydanoz ve baharatları 5-6 dakika bulgurlar hafifçe şişip harç birbiriyle özleşene kadar yoğurun. 3 - Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi hafifçe ıslatıp köfteleri sıkıca yuvarlayın ve bastırın. Köfteleri yaptıktan sonra en 15 dakika buzdolabında dinlendirin. 4 - Köfteler dinlenirken yayvan bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın ve içerisine az miktarda tuz atın. 5 - Köfteleri buzdolabında çıkarın, kaynar suda yaklaşık 3 dakika sertleşene kadar pişirin. Köfteleri sudan süzerek alın ve ılınmaya bırakın. 6 - Köfteler dinlenirken kaplaması için yumurta ve yoğurdu çırpın unu azar azar ekleyin. Sonlara doğru tuzu ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz koyu akışkan bir harç hazırlayın. 7 - Harcı hazırladıktan sonra geniş yüzeyli bir tavada sıvı yağı orta sıcaklıkta ısıtın. 8 - Köfteleri yumurtalı harca bandırın, çatal yardımı ile fazlasını süzdürüp yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran köfteler havlu peçete üzerine çıkarın. 9 - Sos için ufak bir tavada tereyağını eritin, domates püresini ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kısık ateşte kaynatın. 10 - Köfteleri sıcak olarak yanında sos ve tuzla çırpılmış süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|