IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2024, 14:30   #1
Süper Moderatör
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ben Bunu Yerim: Çullama Köfte Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çullama Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

500gramdana kıyma
1çay bardağıince bulgur
1adetkuru soğan
1/4demetmaydanoz
3çay kaşığıtuz
1çay kaşığıkarabiber
1çay kaşığıkimyon
1çay kaşığıyenibahar

Kaplaması için:

3adetyumurta
1yemek kaşığıyoğurt
3yemek kaşığıun
1/2çay kaşığıkarbonat
1/2çay kaşığıtuz

Kızartmak için:

1,5su bardağısıvı yağ

Domates sos için:

1yemek kaşığıtereyağı
1,5su bardağıdomates rendesi
1/2çay kaşığıtuz
1/2çay kaşığıkarabiber
1çay kaşığıpul biber
1çay kaşığıkuru nane

Sunum için:

2su bardağısüzme yoğurt
1/2çay kaşığıtuz

Çullama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Köfte harcı için maydanozları olabildiğince ince kıyın, soğanı rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
2 - Derin bir kabın içerisinde kıyma, soğan, bulgur, maydanoz ve baharatları 5-6 dakika bulgurlar hafifçe şişip harç birbiriyle özleşene kadar yoğurun.
3 - Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi hafifçe ıslatıp köfteleri sıkıca yuvarlayın ve bastırın. Köfteleri yaptıktan sonra en 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
4 - Köfteler dinlenirken yayvan bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın ve içerisine az miktarda tuz atın.
5 - Köfteleri buzdolabında çıkarın, kaynar suda yaklaşık 3 dakika sertleşene kadar pişirin. Köfteleri sudan süzerek alın ve ılınmaya bırakın.
6 - Köfteler dinlenirken kaplaması için yumurta ve yoğurdu çırpın unu azar azar ekleyin. Sonlara doğru tuzu ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz koyu akışkan bir harç hazırlayın.
7 - Harcı hazırladıktan sonra geniş yüzeyli bir tavada sıvı yağı orta sıcaklıkta ısıtın.
8 - Köfteleri yumurtalı harca bandırın, çatal yardımı ile fazlasını süzdürüp yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran köfteler havlu peçete üzerine çıkarın.
9 - Sos için ufak bir tavada tereyağını eritin, domates püresini ve baharatları ekleyip 1-2 taşım kısık ateşte kaynatın.
10 - Köfteleri sıcak olarak yanında sos ve tuzla çırpılmış süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:31.