IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2024, 14:30   #1
Süper Moderatör
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1kilogramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1adetsoğan(ince kıyılmış)
1demetmaydanoz(ince kıyılmış)
2adetsivri biber(ince kıyılmış)
3dişsarımsak(dövülmüş)
1/2tatlı kaşığıkimyon
1/2tatlı kaşığıtuz
1/2tatlı kaşığıkarabiber
1/2tatlı kaşığıpul biber
4yemek kaşığıtereyağ(eritilmiş)
1,5yemek kaşığıbiber salçası
1su bardağısu(biber salçasını sulandırmak için)
1adetdomates(üzeri için)
1adetbiber(üzeri için)
1adetkırmızı biber(üzeri için)

Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Tepsi kebabı için bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
2 - Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
3 - Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin. Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
4 - Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
5 - Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.
6 - 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve tepsi kebabını sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:05.