04 Nisan 2024, 14:30 | #1 |
Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1kilogramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık) 1adetsoğan(ince kıyılmış) 1demetmaydanoz(ince kıyılmış) 2adetsivri biber(ince kıyılmış) 3dişsarımsak(dövülmüş) 1/2tatlı kaşığıkimyon 1/2tatlı kaşığıtuz 1/2tatlı kaşığıkarabiber 1/2tatlı kaşığıpul biber 4yemek kaşığıtereyağ(eritilmiş) 1,5yemek kaşığıbiber salçası 1su bardağısu(biber salçasını sulandırmak için) 1adetdomates(üzeri için) 1adetbiber(üzeri için) 1adetkırmızı biber(üzeri için) Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Tepsi kebabı için bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun. 2 - Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin. 3 - Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin. Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın. 4 - Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün. 5 - Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin. 6 - 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve tepsi kebabını sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|